Skip Navigation LinksDomovZa medijeDogodki za novinarjePredstavljamo Tristo zajcev

Predstavljamo Tristo zajcev

Ob izidu obsežne knjige Tristo zajcev in nedavni okrogli obletnici rojstva Milka Matičetovega vabimo na predstavitev zbirke slovenskih ljudskih pravljic, ki bo v torek, 8. oktobra 2019 ob 11. uri v knjigarni Konzorcij.

 

Vabilo

 

Ob izidu obsežne knjige Tristo zajcev in nedavni okrogli obletnici rojstva Milka Matičetovega, vas vabimo na predstavitev te čudovite zbirke slovenskih ljudskih pravljic, ki bo v torek, 8. oktobra 2019 ob 11. uri v knjigarni Konzorcij.

Z nami bodo Anja Štefan, ki je pripovedi poiskala, prepoznala in preoblekla, ilustratorji Ančka Gošnik Godec, Zvonko Čoh, Jelka Godec Schmidt in Ana Zavadlav, hči Milka Matičetovega Zarja Koliševska, Lugia Negro, nosilka slovenstva v Reziji, vodja Muzeja rezijanskih ljudi, dr. Barbara Ivančič Kutin iz Inštituta za slovensko narodopisje ZRC SAZU, urednika Irena Matko Lukan in Pavle Učakar ter oblikovalka knjige Sanja Janša.

 

Knjiga Tristo zajcev prinaša 44 ilustriranih pripovedi iz zapuščine akademika dr. Milka Matičetovega. Ob 100. obletnici njegovega rojstva jih v živost vrača Anja Štefan. Znanim in priljubljenim pridružuje nove, ki jih je izbrskala iz nepreglednosti bogatega Matičetovega gradiva. Iz knjige nam bo zazvenela živa slovenska ljudska pravljica, kot se je pripovedovala včasih in kot jo lahko pripovedujemo danes.

 

Pripovedim želim, da bi spet zaživele po domovih, šolah, vrtcih, knjižnicah, domovih za ostarele in še kje. Naj bodo v veselje tistim, ki jih bodo brali, in tistim, ki jih bodo poslušali.   Anja Štefan

 

Služba za odnose z javnostmi

Založba Mladinska knjiga
Slovenska 29, Ljubljana

Telefon: 01 241 3174
Faks: 01 425 28 01
E-naslov: pr@mkz.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.