Skip Navigation LinksDomovZa medijeDogodki za novinarjeŠtirje novi romani

Štirje novi romani

Mladinska knjiga vabi na predstavitev knjižnih novosti iz zbirk Roman in Kapučino, ki bo v sredo, 23. oktobra 2019, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij.

Mladinska knjiga vabi na predstavitev knjižnih novosti iz zbirk Roman in Kapučino, ki bo v sredo, 23. oktobra 2019 ob 11. uri v knjigarni Konzorcij.

Nove zgodbe so delo treh avtoric in enega avtorja, ki prihajajo z Irske, iz Indije in Francije. Knjige bodo predstavile vse tri prevajalke ter urednika Darja Marinšek in Andrej Ilc.

 

Mathias Enard: CONA, prevedla Suzana Koncut.

Izdala Mladinska knjiga v zbirki Roman, urednik Andrej Ilc, 520 strani, cena: 37,99 EUR.

 

Yasmina Reza: BABILON, prevedla Janina Kos.

Izdala MK v zbirki Roman, urednica Darja Marinšek, 224 strani, cena: 27,99 EUR.

 

Arundhati Roy: MINISTRSTVO ZA NAJVIŠJO SREČO, prevedla Vesna Velkovrh Bukilica. Izdala Mladinska knjiga v zbirki Roman, urednica Darja Marinšek. 496 strani, 34,99 EUR.

 

Sally Rooney: NORMALNI LJUDJE, prevedla Vesna Velkovrh Bukilica.

Izdala MK v zbirki Kapučino, urednica Darja Marinšek, 280 strani, cena: 24,99 EUR.

 

Več informacij o knjigah in avtorjih:

Francoski pisatelj Mathias Enard (1972), dobitnik Goncourtove nagrade, v romanu CONA (2008) popisuje hlastajoč tok misli in spominov Francisa Servaina Mirkovića, tajnega agenta, pol Francoza, pol Hrvata, ki z nočnim vlakom in s kovčkom, polnim kočljivih dokumentov o vojnih zločinih, potuje iz Milana v Rim. Zgodba nekdanjega prostovoljca v balkanski vojni se s kopičenjem nepreštevnih referenc zliva v zgodovino človeške surovosti, spisano z epskim zamahom in senco Homerjeve Iliade v ozadju.

Priznana francoska avtorica Yasmina Reza (1959) se je doma in v tujini uveljavila predvsem s svojimi dramskimi deli, ki jih redno uprizarjajo tudi na slovenskih gledaliških odrih. V romanu BABILON (2016) se sprva nedolžna sosedska zabava sprevrže v katastrofo, ko konflikt para trči ob skupinsko dinamiko. Roman, ki se strukturno in jezikovno približuje avtoričinim dramam, je med drugim osvojil prestižno literarno nagrado prix renaudot in velja za enega njenih najpomembnejših proznih del.

Indijska pisateljica in politična aktivistka Arundhati Roy (1961) je za literarni prvenec Bog majhnih stvari leta 1997 prejela Bookerjevo nagrado. Denar od nagrade in honorar za knjigo je v celoti namenila boju za človekove pravice. Knjiga bo ponatisnjena v teh dneh. V svoji novi mojstrovini MINISTRSTVO ZA NAJVIŠJO SREČO (2017) nas popelje na osupljivo potovanje po Indijski podcelini, na katerem nam razgali pretresljive resnice o našem lastnem svetu.

Na dogodku pa bodo z nami tudi čisto sveži izvodi svetovne uspešnice Sally Rooney NORMALNI LJUDJE, ki bo nedvomno ena ključnih knjig jeseni 2019.

Mlada irska pisateljica Sally Rooney (1991) je s prvencem Pogovori s prijatelji že pri 26 letih nase opozorila bralce širom po svetu in pritegnila pozornost literarnih kritikov. Z naslednjim romanom, Normalni ljudje (2018), se je leto zatem proslavila kot ena najuspešnejših sodobnih pisateljic, osvojila prvo mesto prodajnih lestvic in pobrala večino pomembnejših književnih nagrad. Intimna pripoved o Marianne in Connellu, ki skozi leta krmarita med družbenimi pritiski, osebnimi krizami in individualnimi pričakovanji, je obenem univerzalna zgodba o razmerjih moči v sodobnem partnerskem odnosu, v kateri se prepozna vsakdo od nas. Revija Guardian jo je uvrstila na seznam 100 najboljših knjig 21. stoletja.

Služba za odnose z javnostmi

Založba Mladinska knjiga
Slovenska 29, Ljubljana

Telefon: 01 241 3174
Faks: 01 425 28 01
E-naslov: pr@mkz.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.