Skip Navigation LinksDomovZa medijeSporočila za javnostKapučino in Roman

Kapučino in Roman

Mladinska knjiga prijazno vabi na predstavitev novih prevedenih leposlovnih del iz zbirk Roman in Kapučino, ki bo v petek, 13. aprila 2018, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij. Z nami bodo prevajalci in sodelavci knjig ter urednika Darja Marinšek in Andrej Ilc.

Mladinska knjiga prijazno vabi na predstavitev novih prevedenih leposlovnih del iz zbirk Roman in Kapučino, ki bo v petek, 13. aprila 2018, ob 11. uri  v knjigarni Konzorcij. Z nami bodo prevajalci in sodelavci knjig ter urednika Darja Marinšek in Andrej Ilc.

Lepo vabljeni na predstavitev vrhunskih avtorjev in njihovih del!


Iz zbirke Kapučino:

Catherine Cusset: TISTI, KI SMO GA OBOŽEVALI, prevedel Iztok Ilc
Marca 2017 so slovenski študentje francoskega jezika in prevajalstva izbirali svojega favorita med nominiranci za nagrado Goncourt 2016. Izbrali so roman Tisti, ki smo ga oboževali.
Catherine Cusset v pretresljivi pripovedi obudi izgubljenega prijatelja, za katerim se skriva resnična oseba, njen nekdanji ljubimec in prijatelj. V redko uporabljenem drugoosebnem pripovednem načinu skuša analizirati vzroke njegovih stisk in maničnih stanj. Francoska pisateljica že 20 let živi v New Yorku in je več kot desetletje poučevala francosko književnost 18. stoletja na prestižni ameriški univerzi Yale. Delno avtobiografsko delo je avtorici prineslo več nominacij za številne literarne nagrade.

Catherine Cusset bo 18. in 19. aprila gostja Nodierevih dni: www.institutfrance.si/nodierevi-dnevi.html.
Vabimo na dve srečanji z avtorico:
Sreda, 18. aprila, ob 18h, knjigarna Konzorcij: pogovor s Catherine Cusset bo povezovala novinarka Neva Zajc. Sodelovali bodo tudi študentje francoskega jezika s Filozofske fakultete.
Četrtek, 19. aprila, ob 20h, Klub Cankarjevega doma: Slovesna podelitev Goncourtove nagrade/slovenski izbor za leto 2016 avtorici Catherine Cusset.
 
Gaël Faye: MALA DEŽELA, prevedla Katja Šaponjić
Desetletni Gabriel živi s starši in sestrico v premožni soseski Bujumbure burundijskega glavnega mesta. Njegov oče je Francoz, mama Tutsijka iz Ruande. Neločljivo je povezan s štirimi prijatelji. Življenje se zanje začne po pouku, ko se igrajo v hišicah na drevesih, kradejo mange z vrtov v soseski, iščejo pustolovščine ob reki in kujejo načrte za prihodnost. A spokoj otroških dni se razblini, ko v mali afriški državi izbruhne državljanska vojna, ki Gabriela in njegovo družino zaznamuje za vedno.
Gaël Faye se je rodil v Burundiju mami Ruandki in očetu Francozu. Z romanom Mala dežela si je prislužil vrsto nominacij in osvojil Goncourtovo nagrado za najboljši literarni prvenec.

 

Iz zbirke Roman:

Amos Oz: JUDA, prevedla Mojca Kranjc
Veliki izraelski romanopisec Amos Oz (1939) v svojem najnovejšem romanu še enkrat potrjuje status enega najboljših sodobnih pripovednikov. To je virtuozno izpisana zgodba o rojstvu sodobnega Izraela, o sanjačih in realistih, o izgubljenem sinu in o tem, kako se ljudje spopadajo z žrtvovanjem svojih bližnjih. Z zgodbo mladeniča, ki se znajde na življenjskem razpotju, predstavi Oz provokativen pogled na krščanstvo in izdajalce, ne pozabi niti na visoko ceno izraelsko-arabskega spora in konča z ganljivim pozivom k sočutju.

Patrick Modiano: PASJA POMLAD, prevedel Aleš Berger, spremna beseda Mathias Rambaud
V enem svojih najkrajših romanov Pasja pomlad (1993) se francoski nobelovec Patrick Modiano posveča – kot v večini svojih del – človekovemu spominjanju, gnanosti in trudu, da bi se ohranili in sestavili delčki preteklosti. Fotografu srednjih let, prijatelju slovitega Roberta Cape, poskuša naključni znanec, dosti mlajši pripovedovalec zgodbe, urediti arhiv fotografij, do katerega se mojster obnaša nadvse brezbrižno, dokler nekega dne ne izgine in zabriše sledi za seboj. Kaj ostane za nami, četudi so kovčki v praznem ateljeju polni starih fotografij?

 

Služba za odnose z javnostmi

Založba Mladinska knjiga
Slovenska 29, Ljubljana

Telefon: 01 241 3174
Faks: 01 425 28 01
E-naslov: pr@mkz.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.