Skip Navigation LinksDomovZa medijeSporočila za javnostKla kla klasika

Kla kla klasika

Mladinska knjiga je izdala zbirko pesmi z zgoščenko Kla kla klasika, avtorjev Roka Terkaja - Trkaja in Igorja Sakside.

Za pokušino lahko poslušate izbrane pesmi z zgoščenke. Na isti povezavi vas čakajo tudi fotografije, video material in informacija o knjigi.

Kla kla klasika na 144 straneh prinaša pesmi Trkaja, slovenske ljudske pesmi in izbrane pesmi slovenskih klasikov (Prešerna, Jenka, Gregorčiča, Župančiča, Levstika, Aškerca, Murna, Vodnika, ..). Knjigo je z ilustracijami opremil Damijan Stepančič in je nenavaden, drzen poskus razmišljanja o slovenski poeziji na drugačen način, je soočenje kanonske slovenske poezije s sodobnim slovenskim rapom – ob temah, ki so v slovenski poeziji večne. Knjiga je izšla v zbirki Domače branje in poleg pesmi vsebuje tudi smernice k razmisleku in boljšemu razumevanju pesmi.

dr. Igor Saksida, Rok Terkaj - Trkaj KLA KLA KLASIKA, S CD-JEM
Ilustracije Damijan Stepančič, izdala Mladinska knjiga, zbirka Domače branje, urednica Alenka Kepic Mohar, 144 strani, cena: 19,95 EUR

 

Kla kla klasika? Slovenska klasična poezija, ki jo poznamo iz šolskih klopi, in rap, kot ga poslušamo danes? Dvogovor starega in novega? Izbrana slovenska klasika proti rap skillz; Prešeren, Jenko, Gregorčič, Kette … proti Trkaju, drugim raperjem in ustvarjalnim poskusom mladih?

To je Kla kla klasika – pesmi o ljubezni ali DIHI Z MANO, mračne pesmi z zgodbo ali S KRVJO PUKAPLAN ter pesmi o ustvarjanju – pesmi in sebe – ali POJEM TON SVOBODE.
Danes povemo drugače, čutimo pa isto kot nekdaj.
 
Vse, kar mam, je moja muska, resnična čustva, prelita na papir …
Kóder se nebó razpenja, grad je pevca brez vratarja …
 
Preveri staro, predihaj novo. V novem je staro, v starem je bilo že novo. In daj CD naglas!

Če želite še kakšne dodatne informacije, smo dosegljivi tudi za vse vrste intervjujev, "phone"-rjev in vseh posebnih projektov, ki se jih lahko dogovorimo skupaj. Prav tako smo odprti za vse vrste sodelovanj, saj nam je glavni cilj, da mladi namesto telefonov, kdaj vzamejo v roke spet kakšno knjigo in razvijejo svoj čut do preteklosti in domače poti, ki so jo naši pesniki že prehodili.

Hvala za prebrano in upam da boste v poslušanem uživali. Zahvaljujemo se za vsakršen feedback!

Služba za odnose z javnostmi

Založba Mladinska knjiga
Slovenska 29, Ljubljana

Telefon: 01 241 3174
Faks: 01 425 28 01
E-naslov: pr@mkz.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.