Skip Navigation LinksDomovZa medijeSporočila za javnostNa boljše!

Na boljše!

Po veliki uspešnici NA TESNOBI je pravkar izšla druga knjiga Damjane Bakarič, NA BOLJŠE. Avtorica razkriva, kako živeti po izkušnji s tesnobo – in kaj je v življenju najpomembnejše, če želimo biti zadovoljni s seboj in življenjem.

Po veliki uspešnici NA TESNOBI je pravkar izšla druga knjiga Damjane Bakarič, NA BOLJŠE. Avtorica razkriva, kako živeti po izkušnji s tesnobo – in kaj je v življenju najpomembnejše, če želimo biti zadovoljni s seboj in življenjem.

Tako, kot sem živela nekoč, sem izgorela; padla sem v hudo tesnobo, o čemer sem napisala tudi knjigo. Če sem se hotela počutiti bolje, sem morala prevetriti misli, prepričanja in vzorce delovanja, ki so imeli globoke korenine. Zgraditi sem se morala na novo. Izbezala sem se iz cone udobja, kjer sem visela na nitki, saj sem se poganjala kot hrček na kolesu, ne da bi imela kaj od tega. Odločila sem se za svojo pot, ki je marsikdaj težja, vendar na njej gradim svoje sanje, in ne sanje drugih. V ospredje sem postavila ljubezen: do sebe, življenja in drugih. Dovolim si ranljivost in dovolim si biti jaz. Brez tega ni pristnega življenja. Ni pristnih odnosov. In ljudje brez njih ne zmoremo.

O vsem tem govori knjiga NA BOLJŠE. O tem, da se osebnostna rast nikoli ne konča. Da prihajajo novi in novi izzivi, mi pa se odločamo, kako se jih bomo lotili. Naš notranji svet precej vpliva na zunanjega. In človek, ki ve, kdo je, se sprejema in je enakopraven drugim, je na pravi poti. Ni lahko, vendar se da. Moč je v nas. Bistvo v življenju je vztrajanje, da se vsakokrat poberemo, ko pademo, in gremo z odločnim korakom naprej – Na boljše. In pravi 'bojevniki' to znajo.

Damjana Bakarič je novinarka, blogerka, predavateljica in svetovalka pri izgorelosti in tesnobi. Jeseni leta 2016 je izdala knjigo Na tesnobi, ki je tako rekoč čez noč postala velika uspešnica, do danes je prodanih več kot 4200 izvodov. Damjano odtlej redno vabijo k nastopom v medijih in sodelovanju na delavnicah o tesnobi in kakovostnejšem življenju; začela je tudi voditi skupino za samopomoč. In izkušenj pri tem se je nabralo za celo knjigo! Po izidu prvenca se je še bolj posvetila iskanju dobrega življenja in iz njenih spoznanj je nastalo navdihujoče besedilo, ki nam bo pomagalo odkriti, kdo smo, prepoznati misli, ki nas omejujejo, se naučiti sebe postaviti na prvo mesto in se vzljubiti, obenem pa sprejeti in ceniti samoto, postaviti meje, uporabljati intuicijo, premagovati strahove in vzpostavljati zdrave odnose z drugimi. Ker smo tega vredni!

Damjana Bakarič: Na boljše. Knjigo je izdala Mladinska knjiga založba v zbirki Upanje, urednica Urška Kaloper, 184 strani, 22,98 EUR.

Damjano lahko spremljamo na: www.facebook.com/Tesnoba ● www.berem.si ● www.facebook.com/damjanabakaric ● www.facebook.com/beremknjige

 

Služba za odnose z javnostmi

Založba Mladinska knjiga
Slovenska 29, Ljubljana

Telefon: 01 241 3174
Faks: 01 425 28 01
E-naslov: pr@mkz.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.