Skip Navigation LinksDomovZa medijeSporočila za javnostObisk avtorice Modrosti starih psov

Obisk avtorice Modrosti starih psov

Tretjega marca 2020 bo Ljubljano obiskala Elli H. Radinger. Lepo vabljeni na pogovor o novi knjigi v Cankarjev dom.

MODROST STARIH PSOV

v torek, 3. marca 2020, ob 19. uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Z Elli. H. Radinger, avtorico istoimenske knjige, se bo pogovarjal Tone Hočevar.

Vstopnice so že v prodaji!

 

Elli H. Radinger je nemška avtorica in novinarka, nekdaj odvetnica, ki je svoje življenje posvetila raziskovanju psov in volkov. Modrost starih psov je slavospev najboljšemu človekovemu prijatelju. Avtorica pripoveduje zanimive in ganljive zgodbe, ki so zgled zaupanja, potrpežljivosti, pozornosti, hvaležnosti, ljubezni, odpuščanja in smeha, a tudi spopadanja z žalostjo in izgubo. Njena prejšnja knjižna uspešnica, Modrost volkov, je bila lani ena najbolje prodajanih knjig v Sloveniji.

 

Tone Hočevar je upokojen novinar, poročevalec, urednik, televizijski voditelj in dopisnik. Predvsem pa velik ljubitelj in poznavalec psov. Je avtor knjig in člankov o psih, dolgoleten urednik in sedaj kolumnist revije Moj pes, avtor oddaje o živalih na nacionalni televiziji. Vodil je pasje razstave in je začetnik agilityja v Sloveniji. V svojem življenju je bil lastnik že okoli 30 kužkov. V lanskem letu se je poslovil od kar treh svojih štirinožnih prijateljev, ki so vsi dočakali zelo visoko starost.

 

Prijazno vabljeni na pogovor, ki nam bo ogrel srce! Elli H. Radinger bo po dogodku tudi podpisovala knjige.

Več informacij in prodaja vstopnic:

https://www.cd-cc.si/kultura/literatura-in-humanistika/modrost-starih-psov

 

Pasje življenje zaznamuje velik del našega. Pse dobimo kot mladiče, ko so ljubki in očarljivi – in nas spravljajo v obup, ko zgrizejo čevlje ali pohištvo in povzročijo razdejanje v stanovanju. Učimo jih primernega vedenja in sami pridobijo veliko izkušenj – z lovom, avtomobili, otroki, tujci, sosedi, veterinarji, drugimi psi in mačkami. Vse te izkušnje ovrednotijo po merilu, ali je nekaj dobro ali slabo zanje. Povezanost se sčasoma poglobi. Medtem ko se naši psi starajo, pa se plimovanje obrne in začnemo se učiti od njih: kako se sprostiti, veseliti in uživati v preprostih stvareh. Psi nam bogatijo življenje. Čim starejši so, tem dragocenejši je čas, ki ga lahko preživimo z njimi.

Življenje s starim psom in sreča, da ga lahko spremljamo v zadnjih letih njegovega življenja, nam odpreta oči in srce. Od njih se lahko naučimo, da ne obžalujemo preteklosti, da je treba skrbeti za svoje bližnje, sprejeti tisto, česar ne moremo spremeniti, in odpuščati, dokler smo živi, da nikoli nismo prestari za učenje in predvsem – kaj je v življenju resnično pomembno.

Modrost starih psov je ganljiv in osupljiv slavospev najboljšemu človekovemu prijatelju. Knjiga je naprodaj v vseh knjigarnah in na www.emka.si.

Služba za odnose z javnostmi

Založba Mladinska knjiga
Slovenska 29, Ljubljana

Telefon: 01 241 3174
Faks: 01 425 28 01
E-naslov: pr@mkz.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.