Skip Navigation LinksDomovZa medijeSporočila za javnostUspešnice 2019

Uspešnice 2019

Najbolje prodajane knjige Cankarjeve založbe in Mladinske knjige v letu 2019.

 

CANKARJEVA ZALOŽBA: najuspešnejša knjiga Cankarjeve založbe v letu 2019 je kriminalni roman Sodni dnevi Petra Čeferina. Sledi legendarna, lani dopolnjena Velika slovenska kuharica, na tretjem mestu pa je žepna izdaja Genialne prijateljice avtorice Elene Ferrante, ki je tudi najuspešnejša avtorica Cankarjeve založbe v letu 2019. Bralce je osvojila z vsemi štirimi knjigami Neapeljskega cikla (Genialna prijateljica, O novem priimku, O tistih, ki bežijo, in tistih, ki ostajajo, O izgubljeni deklici). Tudi zmagovalka decembra 2019 je Elena Ferrante, saj je bil od vseh knjig Cankarjeve založbe najbolj iskan prav njen roman O izgubljeni deklici.

V letošnjem letu je pri Cankarjevi založbi izšla tudi dragocena knjižna izdaja Temelji slovenstva v omejeni nakladi 300 izvodov. Unikatne ročno vezane in oštevilčene knjige so lastnike našle že v predprodaji.

 

MLADINSKA KNJIGA: pogled na vseh 12 mesecev letošnjega leta kaže, da bo najbolje prodajana knjiga Mladinske knjige Modrost volkov Elli H. Radinger. Njena najnovejša knjiga Modrost starih psov na police knjigarn prihaja v prvih dneh novega leta, avtorica pa bo marca 2020 ponovno obiskala Slovenijo.

Na drugem mestu letne lestvice knjig Mladinske knjige je priročnik Zakaj spimo Matthewa Walkerja, na tretjem letos najuspešnejši slovenski avtor Aljoša Bagola s knjigo Kako izgoreti, na četrtem Popolna omama Normana Ohlerja in na petem humorni dnevnik Tole bo bolelo Adama Kaya.

V zadnjem mesecu letošnjega leta je med najbolje prodajanimi knjigami Mladinske knjige tudi roman Normalni ljudje Sally Rooney.

Služba za odnose z javnostmi

Založba Mladinska knjiga
Slovenska 29, Ljubljana

Telefon: 01 241 3174
Faks: 01 425 28 01
E-naslov: pr@mkz.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.