ŽIVALI SLOVENIJE

Živijo med nami, okrog nas – jih poznate?

slika

CELOVITO!
Več kot 800 živali iz različnih življenjskih okolij

SLIKOVITO!
Več kot 400 vrhunskih fotografij

IZČRPNO!
privlačno napisana besedila z veliko zanimivosti o živalih

OBSEŽNO!
332 strani velikega formata

 

Slovensko živalstvo je neverjetno bogato

Volk

Slovenija je ena redkih držav, kjer še vedno živijo volk, medved in ris, saj so v večini zahodnoevropskih držav že davno izginili. To priča o njenem neverjetnem živalskem bogastvu.

Nekatere živali živijo samo v Sloveniji

Endemitov (živali, ki živijo samo v Sloveniji) je več kot 850, od tega okoli 550 talnih živali, več kot 300 pa jih prebiva v našem kraškem podzemlju. Prav je, da jih poznamo.

slika

Potepajte se po divjih planinah, ob rekah, po barjih, travnikih, kraških poljih, morski obali ... in spoznavajte tamkajšnje živalske prebivalce. Jezerskega orla in jelena boste srečali v mokriščih vzdolž Drave, volka, risa in medveda v gorskem gozdu. Pogorelček gnezdi tako v gozdovih Karavank kot v naših garažah ...

Ob privlačnih besedilih, polnih zanimivosti o živalih, in osupljivih fotografijah bo uživala vsa družina. S pomočjo knjige boste živali v naravi lažje prepoznavali, zato bodo potepanja na svežem zraku še bolj nepozabna

Za ljubitelje živali vseh generacij!

slika

Že najmlajši bodo uživali ob čudovitih fotografijah znanih in manj znanih živali in jih v družbi odraslega spoznavali takšne, kakršne so v resnici – ne le , kakor jih poznajo iz risank, pravljic in zgodb.

Starejšim otrokom bo knjiga odličen vir informacij in slikovnega gradiva za pripravo plakatov, referatov, seminarskih in projektnih nalog o živalih Slovenije.

Odrasli (pohodniki, sprehajalci, ljubitelji narave in živali, lovci) boste izvedeli več v živalih, ki jih srečujete na potepanjih po naravi, pa tudi o tistih, ki jih v živo redko srečamo. Z zanimanje boste prebrali številne zanimivosti, odkrili, katere vrste so še posebno ogrožene, katere najdemo samo v Sloveniji ali le v določenih življenjskih okoljih in še marsikaj.

slika

Komentarji

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

slika

Pridružite se nam na Facebooku!

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.