V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Neizbrani komadi

Nezbrani komadi

222 pesmi za bolj ali manj odrasle! Po uspešnicah Komadi in Drugi komadi so zdaj med nami še Nezbrani komadi.

Kot pravi avtor izbora Andrej Ilc, ne gre za antologijo, temveč kompilacijo, ki se je samovoljno izluščila iz prebranega, včasih tudi slišanega.

Poleg podvojenega obsega se Nezbrani komadi od predhodnic razlikujejo predvsem po tem, da vsebujejo izključno sodobno slovensko in svetovno poezijo (Emily Dickinson in Rainer Maria Rilke sta seveda naša sodobnika!).

»Ideja za to knjigo je pribiciklirala v mojo glavo nekje med Centrom in Kosezami nekega jesenskega popoldneva 2019, ko je bil svet še drugačen, kot je danes. Nekatere pandemije našega časa so sicer že živahno razsajale, o covidu-19 pa vsaj uradno še ni bilo govora. Stvari so šle torej na slabše in ta knjiga (ne)hote govori tudi o tem. Kar pa ne pomeni, da bi bil moj izbor v kakih drugačnih okoliščinah bistveno drugačen. Precej bolj kot te nadležne maske, ki si jih ta čas natikamo na obraze, me vznemirjajo nagobčniki in (ne)vidne verige, ki jih močni tega sveta vse bolj očitno natikajo ljudem. Seveda so to poskušali od nekdaj, a beseda je vedno našla pot, sploh če je (bila) tako okretna, kot to velja za poezijo. Zdi se, da je ne more ustaviti nobena prepoved, nobena karantena, nobena policijska ura, še slabo recitacijo iz ust politika bo preživela.« Andrej Ilc

»Poezija nima nobene praktične vrednosti, to je jasno, ampak to je tudi njena prednost, tako rekoč privilegij. V času, ki je obseden z odgovori, vztraja pri zastavljanju vprašanj; in dejstvo je, da nekateri to počnejo bolje od večine.« – Andrej Ilc za Delo

Leto izida: 2020

Število strani: 416

ISBN/EAN: 9789610157755

Mere izdelka: 11 x 17,5 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Urednik: Andrej Ilc

Zbirka: Sončnica

Priporočamo vam tudi

Richard Osman, avtor romana Četrtkov klub za umore. Foto: Penguin Books
Richard Osman

Nihče ne bo napisal knjige, ki jo imaš v glavi

Britanski televizijski voditelj, producent in komik o svojem prvem romanu Četrtkov klub za umore, knjigah in pisanju.

Raztrgajmo nebo - poskusno branje

Poskusno branje: Raztrgajmo nebo

Brina Svit: Nove definicije ljubezni - poskusno branje

Poskusno branje: nova knjiga Brine Svit

Nakup-na-daljavo_Jan-21_HERO

Hitro in udobno do knjig

Naše knjige lahko kupujete varno, udobno in brez stresa prek spleta, telefona ali elektronske pošte.

Menu