V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Revije_2020_Moj-planet

Moj planet

Moj planet je odlična revija za radovedne raziskovalce, ki radi spoznavajo živali, rastline, naravne pojave in ves širni svet.

Moj planet spodbuja radovednost, ljubezen do narave in varovanje okolja

Moj planet

Starost: 8+
Obseg: 60 strani
Izhaja: Vsakega 15. v mesecu
Edicije: Na leto izide 11 številk, od tega je poletna dvojna

 

Razvajamo svoje naročnike!

Z Mojim planetom vsak mesec tudi

Bralci soustvarjajo vsebino z vprašanji, na katera odgovarjajo strokovnjaki: veterinarka, fizik, biologinja in drugi.

V januarski številki ne spreglejte

Volkovi tulijo
Volkovi se s tuljenjem pogovarjajo, kadar so daleč narazen. Družini sporočajo, kje so, da je blizu kakšen nevaren plenilec ali kje so našli plen. Volkovi največkrat lovijo v tropu. Njihovo ozemlje je veliko in tuljenje je najboljši način, da so ves čas v stiku, saj se sliši zelo daleč. 

Moj planet

Snežinke 
Sneg je voda, ki pade na Zemljo v obliki belih ledenih kristalčkov. Lahko pada kot čudovite snežinke, lahko pa kot velike brezoblične kepice. Ko pade na tla, se z njim lahko zgodita dve stvari. Če so temperature visoke, se stopi. Če pa so dovolj nizke, se na tleh nabere bela preproga.

Moj planet

Navadni ris
Spada med velike mačke in je zver, kot sta volk in medved. Ima značilne uhlje s čopki in zelo kratek rep. Na Slovenskem živi le ena vrsta, to je navadni ris, pa še ta je zelo redek in ogrožen. Ker je ris plaha žival, ga je zelo težko srečati v naravi. Lovi divjad pretežno ponoči, podnevi pa počiva.

Moj planet

Sonce je zvezda
in zvezde so sonca. Sonce je naša zvezda. Na nebu jo vidimo kot okroglo ploskvico, ker nam je v vesolju blizu. Druge zvezde pa so tako daleč, da so tudi v največjih teleskopih videti le kot svetle pičice. Zvezde so ogromne krogle vročega plina, ki oddajajo svetlobo oziroma svetijo …

Moj planet

Riba napihovalka
v nevarnosti izloči močan živčni strup, ki je 1200-krat močnejši od cianida in lahko ubije 30 odraslih ljudi. Hkrati še močno napihne svoje telo. Pri tem se ji privzdignejo trni, tako da jo plenilec ne more ugrizniti. Strup te lahko paralizira in onemogoči dihanje, kar se, če nimaš pomoči, konča s smrtjo.
 

Moj planet

Cesarski pingvini
Na kopnem so videti kot debeli možici, ki se nerodno pozibavajo in že na prvi pogled je jasno, da tako smešni ptiči ne morejo leteti. A ko poskačejo v morje, se spremenijo v neverjetne plavalce in potapljače in z njihovo spretnostjo se lahko le redkokdo primerja. 

Pasje sanje so kombinacija namišljenih doživetij, slik, zvokov, čustev in drugih občutkov.
Iz aktualne številke

Ali kužki sanjajo?

Sanje so kombinacija namišljenih doživetij, slik, zvokov, čustev in drugih občutkov.

 Najhitrejše živali na svetu

Najhitrejše živali na svetu

Moj planet - cesarski pingvini

Cesarski pingvini

Samojed

Samojed, smejoči se pes 

Globalno segrevanje

Odgovarjamo na vprašanja bralcev

Filipu, 11-letnemu bralcu revije Moj planet, smo odgovorili, kaj segreva naš planet.

Menu