Moj-planet_HERO_6

Moj planet

Izvirna slovenska poljudnoznanstvena revija za otroke od 8. leta naprej, ki radi spoznavajo živali, rastline, naravne pojave in ves ta širni svet okoli sebe.

Moj planet spodbuja radovednost, ljubezen do narave in varovanje okolja

Moj planet

Starost: 8+
Obseg: 60 strani
Izhaja: Vsakega 15. v mesecu
Edicije: Na leto izide 11 številk, od tega je poletna dvojna

 

Z Mojim planetom vsak mesec tudi

Bralci soustvarjajo vsebino z vprašanji, na katera odgovarjajo strokovnjaki: veterinarka, fizik, biologinja in drugi.

V poletni številki ne spreglejte

Moj planet, Zelenci

Zelenci so čudovito jezerce, nedaleč od Kranjske Gore, ki ga lahko obiščete in se okoli njega sprehodiš po urejenih lesenih brveh. So talni izvir naše najdaljše reke Save, pravzaprav Save Dolinke, ki se pod Radovljico združi s Savo Bohinjko. Njegova barva je res izjemna!

Moj planet, hobotnica

Hobotnica je izjemno inteligentni mehkužec. ki ima osem lovk, na vsaki pa kar 200 priseskov! Rada se skriva in celo premika kamne, v nevarnosti pa izbrizga črnilo in se tko mnogokrat reši pred plenilcem. Ali veš, da nima nobene kosti? Njen najtrši del je »kljun«.

Moj planet, Tigrasti morski pes

Tigrasti morski pes živi v tropskih in razmeroma toplih morjih. Velikan zraste od 5 do 7,5 metrov v dolžino in tehta okrog tone! Velja za enega najnevarnejših morskih psov. Vsi morski psi so lovci – plavajo hitro in lovijo živi plen (morske živali). Ali veš, da obstaja okrog 350 vrst morskih psov?

Moj planet, Piran

Staro pristaniško mesto Piran je eno najbolj slikovitih v Sloveniji. Najlepše ga je spoznavati, če se po njem sprehodimo peš. Najbolj znamenit je Tartinijev trg s spomenikom slavnega skladatelja Giuseppeja Tartinija, nad trgom pa vabi največja piranska cerkev sv. Jurija …

Moj planet, razvoj metulja

Metulj je zadnja stopnja razvoja te žuželke, ki se razvije iz kokona, ki nastane iz bube, ta pa se razvije iz gosenice, ki se izvali iz jajčeca, ki ga samička pusti na rastlini, ki bo primerna hrana za male in požrešne gosenice. Na fotografiji je monarh. Previdno in nežno jih opazuj in nikoli ne poškoduj! 

Moj planet, lokvanj

Orjaška amazonka viktorija je največji lokvanj na svetu! Ime je dobila po britanski kraljici Viktoriji. Njeni listi so velikani, ki v premeru merijo kar 3 metre! Listi te izjemne rastline lahko nosijo težo odrasle osebe. Pecelj te cvetoče rekorderke pa je dolg kar 8 metrov.

Izkoristite številne naročniške ugodnosti!

Moj-Planet_Maja-Bajzelj_Mala
Intervju z urednico

Maja Bajželj: Če se kaj dobrega prime desetih, je vredno!

Urednica revije Moj planet nas je popeljala skozi njeno vsebino.

Šolska 2020 - Polovični

Vse za šolo in odmore v Mladinski knjigi

Pri nas dobite vse, brez stresa in skrbi.

Barakuda

Barakuda, skriti plenilec

V večernih urah opazujete dva največja planeta v Osončju – Jupiter in Saturn

Poletni planeti

Znanje na dosegu klika
Učimse.com

Učenje na igriv način

Ko so rešene vse naloge v reviji, lahko otrok rešuje naloge na portalu Učimse.com.

Menu