V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Hero foto

Gabriel García Márquez

Gabriel García Márquez je kolumbijski pisatelj.

Gabriel García Márquez (1927–2014) je kolumbijski pisatelj, ki je odraščal z dedkom in mamo v majhnem mestu na severu Kolumbije, med gorami in Karibskim morjem. Študij na jezuitskem kolegiju je zaradi novinarskega dela prekinil. Ko je bil kot novinar leta 1954 poslan v Rim, je vse do svoje smrti ostal v prostovoljnem izgnanstvu.

Živel je v Parizu, New Yorku, Barceloni in Mehiki.

Poleg leposlovja je pisal še novinarske članke in filmske scenarije. Literarna kritika ga opredeljuje kot magičnega realista, njegove knjige – Ljubezen v času kolere, Dvanajst potohodnikov, General v svojem blodnjaku, Kronika napovedane smrti … -- pa so cenjene tako med literarnimi teoretiki kot med bralci.

Njegovo najuspešnejše delo, znameniti roman Sto let samote (1967), je bil prodan v več kot 10 milijonih izvodov. Márquez je lavreat neštetih literarnih nagrad, leta 1982 pa je prejel tudi Nobelovo nagrado za literaturo.

 

Knjige avtorja

Elli H. Radinger, avtorica uspešnic Modrost volkov in Modrost starih psov, s psičko Shiro
Pogovor z avtorico

5 minut z Elli H. Radinger

Česa vse nas lahko naučijo stari psi? Odgovarja nemška raziskovalka narave Elli H. Radinger.

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Joe Abercrombie: Odloči naj vojna
Uredniki priporočajo

Fantazijski svetovi vabijo

Od temeljnih del fantazijske književnosti do sodobnih uspešnic, ki jih lahko prebirate tako v slovenskem kot angleškem jeziku.

Menu